NEDOSTAJE VAM JEDAN, NEKOLIKO ILI SVI ZUBI?

NADOMJESTITE IH U SAMO JEDNOM DANU!

IMPLANTOLOGIJA I PROTETIKA

Nedostatak jednog ili nekoliko zuba možemo nadomjestiti na dva načina: ugradnjom krunice odnosno mosta na implantat(e) ili ugradnjom mosta na pripremljene (izbrušene) okolne zube koji služe kao njegovi nosači. U oba slučaja imat ćete besprijekorne, fiksne nove zube.

Ukoliko vam nedostaju svi zubi, postoji nekoliko opcija kojima vam ugradnjom implantata možemo nadoknaditi zube. Jedan od postupaka je All on 4 – ugradnja četiri implantata na gornju i/ili donju čeljust na koje se odmah ugrađuje privremeni most tako da pacijent u roku od 24 sata ima fiksne zube.
Ukoliko želite izbjeći implantate možemo vam izraditi totalnu zubnu protezu.

IMPLANTOLOŠKA TERAPIJA

GALERIJA RADOVA SMILE STUDIJA

Što je implantat i u kojim se slučajevima koristi?

Implantat je koštani usadak napravljen od visokokvalitetnog materijala – titana te posebno obrađene površine koji služi kao nosač za krunice i mostove kojima možemo nadoknaditi izgubljeni zub ili više njih.
U slučaju potpunog nedostatka zubi „All on 4“ metoda nam omogućava da u bezubu gornju ili donju čeljust po određenim pravilima stavimo po 4 implantata te u istom ili sljedećem danu opskrbimo čeljust akrilatnim mostom. Akrilatni most je kasnije moguće zamijeniti fiksnim protetskim nadomjestkom od metal keramike ili titan akrilata.

Kolika je cijena implantata?

U Smile studiu možete ugraditi implantat već od 3.800 kn. U cijenu implantata uključen je: analiza, implantat, kirurška ugradnja implantata s anestezijom te post-operativne kontrole. Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.
Za detaljne konzultacije oko implantološkog zahvata potrebna nam je digitalna panoramska RTG slika tj. ortopan i 3D rendgenološka snimka.

Hoće li će moje tijelo prihvatiti implantat?

Unatrag dvadesetak i više godina postotak uspjeha prihvaćanja implantata nije bio tako visok kao što je danas (98%), bez obzira na životnu dob. Sad imamo bolja saznanja o faktorima koji utječu na uspjeh prihvaćanja implantata pa je rizik odbacivanja sveden na minimum. Uspjeh implantološke terapije ovisi o nizu faktora počevši od dobrog planiranja ugradnje implantata (što uključuje analizu RTG snimke na osnovu koje se ocjenjuje da li se implantat može implantirati), zatim pregleda pacijenta, profesionalno izvedenog kirurškog zahvata te o vrsti implantata koje terapeut koristi.

Kako se izvodi i koliko traje postupak ugradnje implantata?

Postupak ugradnje izvode liječnici specijalizirani za implantologiju, u moderno opremljenoj ordinaciji uz lokalnu anesteziju, potpuno bezbolno. Sam postupak traje vrlo kratko – oko 20 min za ugradnju jednog do najviše 120 min kad se ugrađuje više implantata.
Nakon ugradnje, implantate ostavljamo da miruju u kosti, i to u gornjoj čeljusti 4-6 mjeseci, a u donjoj 2-3 mjeseca kako bi došlo do potpune integracije implantata s čeljusnom kosti. Za to vrijeme implantati su „nevidljivi“ u usnoj šupljini, jer se nalaze u kosti. U fazi čekanja moguće je napraviti privremeno rješenje kako bi pacijenta estetski i funkcionalno zbrinuli. Na kraju se implantati otvaraju, odnosno postavljaju se nadogradnje koje služe kao nosači za izradu protetskog rada.

Koliko traje oporavak nakon kirurške ugradnje implantata?

Već dan nakon ugradnje moći ćete potpuno normalno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Kod nas ćete dobiti sve potrebne informacije vezane za oporavak te sredstva za ublažavanje boli ili infekcije.
Da bi ubrzali cijeljenje, proces srastanja implantata te postigli bolju kvalitetu kosti oko implantata koristimo PRGF-Endoret tehnologiju. Neposredno prije samog zahvata pacijentu izvadimo malu količinu krvi iz koje centrifugiranjem izdvojimo plazmu bogatu faktorima rasta (plasma rich growth factor) koju stavljamo na kost oko implantata.

Koje implantate koriste doktori stomatologije u Smile studiu?

Smile studio može pohvaliti certifikacijama za ugradnju nekoliko implantoloških sistema. Iz ponude izdvajamo implantate s doživotnim jamstvom najpriznatijeg svjetskog proizvođača Nobel Biocare te implantante švedskih kompanija AstraTech i AlphaBio.

Nobel Biocare dodijelio je ordinaciji certifikat “Recommended clinic for Nobel Biocare implants” (preporučena klinika za ugradnju Nobel Biocare implantata).

Mogu li odmah imati privremeno rješenje?

Uvijek se pobrinemo da pacijent ima nekakvo privremeno rješenje. Ukoliko situacija to dozvoljava, na implantate u istom ili slijedećem danu ugrađujemo privremene zube. Ostala rješenja moguća su ovisno o situaciji i položaju zuba.

Koliko vremena treba proći do trajnog rješenja?

Za cijeli posupak koji uključuje ugradnju implantata, fazu mirovanja, uzimanje otiska, izradu i ugradnju trajnog protetskog rada potrebno je 6-8 mjeseci ako se radi o gornjoj čeljusti, odnosno 3-5 mjeseci za donju čeljust.

Hoću li ugradnjom implantata riješiti svoj problem zauvijek?

Pogrešno je mišljenje da se implantatima ništa ne može dogoditi. Što se tiče vijeka trajanja dentalnog implantata, važno je napomenuti da je dentalna implantologija timski rad u kojem sudjeluju implantolog, protetičar, zubni tehničar i, naravno, pacijent. Drugim riječima, sve karike u tom lancu moraju besprijekorno funkcionirati ako želimo dugovječan dentalni implantat. Vrlo bitan faktor za dugovječnost implantata je oralna higijena te redovita kontrola (1-2 puta godišnje). Ukoliko pažljiva higijena izostane dolazi do stvaranja plaka koji se vremenom pretvara u kamenac, a on dovodi do povlačenja zubnog mesa i kosti. Na taj način implantati gube svoju koštanu potporu što u krajnjim slučajevima može dovesti i do ispadanja samog implantata (slično kao parodontoza). Ukoliko je pacijent pušač uspjeh samog zahvata i daljnjeg održavanja implantata smanjuje se.

POGLEDAJTE ŠTO KAŽU NAŠI KLIJENTI

PROTETIKA

Koja je cijena izrade krunice ili mosta?

U Smile studiu možete izraditi krunice već od 1.400 kn. U cijenu izrade krunice ili mosta uključeno je: anestezija, priprema zuba, uzimanje otisaka, izrada krunice ili mosta, proba i postavljanje krunice ili mosta.
Cijena ovisi o opsegu rada te o materijalu od kojeg su krunica ili most napravljeni. Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.

Od kojeg se materijala izrađuju krunice i mostovi?

Fiksni radovi, u koje spadaju krunice i mostovi, izrađuju se od keramike, koja savršeno oponaša nijansu, transparentnost i živost boje vaših zubi, a i funkcionalno skoro u potpunosti oponaša karakteristike cakline, dakle čvrsta je ali ujedno ima svojstvo abrazivnosti, poput prirodnog zuba.
Ovisno o vrsti osnove na koju se kasnije peče keramika, razlikujemo metal-keramiku (standardno rješenje kod kojeg se keramika peče na metalnu bazu koja joj daje čvrstoću i dugovječnost) i cirkon-keramiku, najsuvremeniji materijal koji se koristi u modernoj protetici. Ukoliko situacija dozvoljava, mogu se izraditi i krunice ili ljuskice od pune ili tzv. Press keramike.

Što je cirkon-keramička krunica?

Prirodni dijamant, složit ćete se, jedinstven je materijal koji posjeduje izuzetnu čvrstoću i ljepotu. Odnedavno u modernoj protetici takav se, samo umjetno proizveden materijal – cirkon (Al-oksid) počeo koristiti kao zamjena za metalnu bazu. Obrađena bezmetalna baza od cirkona bijele je boje pa nam upravo ta komponenta daje više mogućnosti za postizanje savršenih rezultata sa stajališta estetike. Takvi se radovi kompjuterski izrađuju, pa je takvu preciznost u izradi, savršeno nalijeganje i spoj s gingivom te boju moguće postići jedino ovom metodom.

Kako ću izgledati dok rad ne bude gotov?

U periodu od nekoliko dana, dok se prema otisku ne izradi krunica ili most, pacijentu se postavlja privremena zamjena koja je funkcionalno i estetski potpuno zadovoljavajuća.

Boli li postavljanje krunice ili mosta?

Ne, postavljanje krunice ili mosta ne boli ni u jednoj fazi rada. Brušenje zubi vrši se pod lokalnom anestezijom.

Koja je cijena izrade proteze?

U Smile studiu protezu možete izraditi po cijeni od 2.400 kn. Cijena uključuje: uzimanje otisaka, izradu proteze, probe i postavljanje proteze.
Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.

Od kojeg se materijala izrađuje zubna proteza?

Zubna proteza može biti puna akrilatna ili skeletirana – napravljena od metalne baze presvučene akrilatom.

U kojim slučajevima je zubna proteza rješenje?

Za razliku od fiksnoprotetskih radova (mostova i krunica), zubna proteza ne može se trajno fiksirati. Kod pacijenata kojima nedostaju svi zubi, a zbog nekog razloga im se ne mogu ugraditi implantati ili to ne žele, jedino je rješenje izrada zubne proteze.

Smile studio vode jako profesionalni ljudi koji su ujedno dragi i simpatični i uvijek spremni nasmijati se s vama i našaliti se kada ste možda nervozni zbog onoga što vas tamo čeka :)
Igor i Barbara Fornazar
Rovinj

POŠALJITE UPIT ILI NAS NAZOVITE NA +385 (0)51 678 678 ILI 678 679