NEDOSTAJU VAM SVIM ZUBI?

All on 4 i All on 6 RJEŠENJA

NEDOSTAJU VAM SVIM ZUBI?

All on 4 i All on 6 RJEŠENJA

ALl on 4 i All on 6

Ukoliko vam nedostaju svi zubi, postoji nekoliko opcija kojima vam ugradnjom implantata možemo nadoknaditi zube. Jedan od najefikasnijih rješenja je All on 4 metoda. Po čemu je ova metoda specifična i koje su njene prednost?

Prva prednost ove metode je da je u većini slučajeva moguće na ugrađene implantate isti ili sljedeći dan ugraditi privremeni most. To znači da bi 24 sata nakon ugradnje implantata mogli imati fiksni rad koji vam omogućuje da normalno jedete i smijete se.

Druga velika prednost ove metode je da je pogodna kod pacijenata sa manjkom kosti u stražnjim dijelovima čeljusti. Zbog specifičnog položaja prilikom ugradnje implantate na ovaj način se izbjegavaju dodadni zahvati rekonstrukcije kosti što znači da je zahvat izvediv kod većine ljudi koji su izgubili sve zube

IMPLANTOLOŠKA TERAPIJA

Proces implantološke terapije se sastoji od 4 faze koje se ponešto razlikuju u koracima za donju, odnosno gornju čeljust. Za više informacije, ispod odaberite proces koji vas zanima.

PREGLED ILI UPIT

Smile Studio - Prvi pregled

PREGLED ILI UPIT

Pošaljite upit i naručite se na pregled. Osim pregleda u ustima i 3D skeniranje za potpunu analizu i kasniji priejdlog terapije potrebna nam je 3D rendgenska snimka.

Kada imamo sve ove podatke možemo utvrditi stanje vaših čeljusnih kostiju i okolnih struktura i nakon toga napraviti virtualno planiranje koje uključuje položaj implantata i budućeg zuba. Tada ćemo vam predložiti najbolju terapiju i detaljnu ponudu. Analize, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.
Pročitaj više

Pošaljite upit i naručite se na pregled. Osim pregleda u ustima i 3D skeniranja za potpunu analizu i kasniji prijedlog terapije potrebna nam je 3D rendgenska snimka. Kada imamo sve ove podatke možemo utvrditi stanje vaših čeljusnih kostiju i okolnih struktura i nakon toga napraviti virtualno planiranje koje uključuje položaj implantata i budućeg zuba. Tada ćemo vam predložiti najbolju terapiju i detaljnu ponudu. Analize, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.

PRVA FAZA - Ugradnja implantata i privremeni mos


PRVA FAZA - Ugradnja implantata i privremeni mos

Kirurška ugradnja implantata u čeljusnu kost. Sam zahvat je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom. Kirurški zahvat traje 60 - 90 minuta. Ukoliko situacija s kosti to

dozvoljava, moguće je u tom ili sljedećem danu postaviti i privremeni akrilatni most. Ukoliko to situacija ne dozvoljava onda pacijent dobiva privremenu totalnu protezu. Za All On 4 terapiju koristimo isključivo Nobel Biocare implantate koji su u originalnoj varijanti ovog koncepta jedino i upotrebljavani.
3 - 6 MJESECI – MIROVANJE IMPLANTATA.
Nakon ugradnje implantata potrebno je 3 - 6 mjeseci da implantat u potpunosti sraste s kosti.
Pročitaj više

Kirurška ugradnja implantata u čeljusnu kost. Sam zahvat je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom. Kirurški zahvat traje 60 - 90 minuta. Ukoliko situacija s kosti to dozvoljava, moguće je u tom ili sljedećem danu postaviti i privremeni akrilatni most. Ukoliko to situacija ne dozvoljava onda pacijent dobiva privremenu totalnu protezu. Za All On 4 terapiju koristimo isključivo Nobel Biocare implantate koji su u originalnoj varijanti ovog koncepta jedino i upotrebljavani.
3 - 6 MJESECI – MIROVANJE IMPLANTATA.
Nakon ugradnje implantata potrebno je 3 - 6 mjeseci da implantat u potpunosti sraste s kosti.

DRUGA FAZA - Uzimanje otiska i probe

All-on-4-before

DRUGA FAZA - Uzimanje otiska i probe

Nakon isteka 3 - 6 mjeseci uzima se otisak za izradu definitivnog rada. Vrijeme trajanja ove posjete je 30 - 45 min. Zahvat je u potpunosti bezbolan zbog čega nije potrebna ni lokalna anestezija.

Slijedi nekoliko proba u kojima se dolazi do simulacije definitivnog rada u kojem pacijent i liječnik zajedno dolaze do estetskog rješenja s kojim su oboje zadovoljni. Prilikom izrade simulacije u razgovoru s pacijentom definiramo budući izgled zubi i osmijeha. Prednost All On 4 je što možemo kopirati npr. Oblik i položaj zuba kakve je pacijent imao ili napraviti potpuno novi osmijeh već prema željama. Druga faza traje od 10 - 20 dana i uključuje 4 - 5 posjeta.
Pročitaj više

Nakon isteka 3 - 6 mjeseci uzima se otisak za izradu definitivnog rada. Vrijeme trajanja ove posjete je 30 - 45 min. Zahvat je u potpunosti bezbolan zbog čega nije potrebna ni lokalna anestezija. Slijedi nekoliko proba u kojima se dolazi do simulacije definitivnog rada u kojem pacijent i liječnik zajedno dolaze do estetskog rješenja s kojim su oboje zadovoljni. Prilikom izrade simulacije u razgovoru s pacijentom definiramo budući izgled zubi i osmijeha. Prednost All On 4 je što možemo kopirati npr. Oblik i položaj zuba kakve je pacijent imao ili napraviti potpuno nov i osmijeh već prema željama. Druga faza traje od 10 - 20 dana i uključuje 4 - 5 posjeta.

TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog rada

ALL ON 4 zubni implantati i fiksni most

TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog rada

U ovoj posjeti se postavlja trajni most koji je po izgledu identičan simulaciji s kojom su pacijent i liječnik bili zadovoljni. U ovoj posjeti educiramo pacijenta o načinu

održavanja implantata i mosta. Ujedno radimo finalno 3D skeniranje trajnog rada kako bi u budućnosti mogli pratiti eventualne promjene na mostu. Vrijeme trajanje ove posjete je 60 min.
Pročitaj više

U ovoj posjeti se postavlja trajni most koji je po izgledu identičan simulaciji s kojom su pacijent i liječnik bili zadovoljni. U ovoj posjeti educiramo pacijenta o načinu održavanja implantata i mosta. Ujedno radimo finalno 3D skeniranje trajnog rada kako bi u budućnosti mogli pratiti eventualne promjene na mostu. Vrijeme trajanje ove posjete je 60 min.

Možemo vam pomoći! Nazovite nas na +385 (0)51 678 678 ili +385 (0)51 678 679 ili nam pošaljite upit!

REZULTATI

ŠTO MORAMO ZNATI

First

Implantat je koštani usadak napravljen od visokokvalitetnog materijala–titanate posebno obrađene površine koji služi kao nosač za krunice i mostove kojima možemo nadoknaditi izgubljeni zub ili više njih.

U slučaju potpunog nedostatka zubi „All on 4“ metoda nam omogućava da u bezubu gornju ili donju čeljust po određenim pravilima stavimo po 4 implantatata u istom ili sljedećem danu opskrbimo čeljust akrilatnim mostom. Akrilatni most je kasnije moguće zamijeniti fiksnim protetskim nadomjestkom od metalkeramike ili titan akrilata.

Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.

Za detaljne konzultacije oko implantološkog zahvata potrebna nam je digitalna panoramska RTG slika tj. ortopan i 3D rendgenološka snimka.

Vrlo je mali rizik neuspjeha kod implantološke terapije pa tako i kod All On 4 terapije. Na svjetskom nivou All On 4 terapija bi trebala imati uspješnost od 98%.

Smile studio ima istu uspješnost zahvaljujući podrobnom pregledu kandidata, vrlo detaljnom planiranju i izvođenju zahvata i kasnijem kontinuiranim praćenjem i kontrolama.

Postupak ugradnje izvode liječnik specijaliziran za implantologiju uz lokalnu anesteziju što garantira bezbolnost postupka. Za kirurški zahvat pri kojem se ugrađuju 4 implantata potrebno 60-90 min.

Nakon zahvata su u istom ili sljedećem danu na implantate učvršćuje fiksni privremeni akrilatni most.

Odmah nakon zahvata moći ćete se sami autom ili nekim drugim transportom vratiti kući i imati prve obroke. Preporučamo taj i sljedeći dan odmarati kod kuće i lice hladiti ledom radi što manjeg otoka.

Dodatne informacije vezane za oporavak te sredstva za ublažavanje boli ili infekcije dobiti ćete odmah nakon zahvata. Da bi ubrzali cijeljenje, proces srastanja implantata u pojedinim situacijama koristimo PRGF-Endoret tehnologiju. Neposredno prije samog zahvata pacijentu izvadimo malu količinu krvi iz koje centrifugiranjem izdvojimo plazmu bogatu faktorima rasta(plasma rich growth factor)koju stavljamo na kost oko implantata što ubrzava zacjeljenje.

Smile studio može pohvaliti certifikatima za ugradnju nekoliko implantoloških sistema.Za All ON 4 zahvat koristimo isključivo Nobel Biocare implantate jer je cijeli koncept ovakve terapije originalno napravljen i smišljen u kompaniji Nobel Biocare još prije više od 20 godina.

Nobel Biocare dodijelio je ordinaciji certifikat “Recommended clinic for NobelBiocare implants” (preporučena klinika za ugradnju Nobel Biocare implantata).

Uvijek se pobrinemo da pacijent ima nekakvo privremeno rješenje. Ukoliko situacija to dozvoljava, na implantate u istom ili slijedećem danu ugrađujemo privremeni akrilatni most.

Za cijeli postupak koji uključuje ugradnju implantata, fazu mirovanja, uzimanje otiska, izradu i ugradnju trajnog protetskog rada potrebno je 6-8 mjeseci ako se radi o gornjoj čeljusti, odnosno 3-5 mjeseci za donju čeljust.

Svakako postoje preduvjeti da ćete mirno živjeti nakon ovakve terapije no pogrešno je mišljenje da se implantatima ništa ne može dogoditi.
 
Osim kvalitetno isplaniranog i odrađenog cijelog zahvata za dugovječnost cijelog rada vro je bitna oralna higijena te redovita kontrola(1-2 putagodišnje). Ukoliko pažljiva higijena izostane dolazi do stvaranja plaka koji se vremenom pretvara u kamenac, a on može dovesti do upale zubnog mesa i kosti. Na taj način implantati gube svoju koštanu potporu što u krajnjim slučajevima može dovesti i do ispadanja samog implantata (slično kao parodontoza). Ukoliko je pacijent pušač uspjeh samog zahvata i daljnjeg održavanja implantata smanjuje se.

NAŠ STRUČNJAK

Dr. Damir Mikšić

Dr. Damir Mikšić

Edukacija

Diplomirao je na studiju stomatologije u Rijeci 1997. godine s visokim ocjenama. Završetkom studija nastavio se educirati u zemlji inozemstvu (Rijeka, Zagreb, Milano, Beč, Berlin, Lisabon…), stječući znanje od svjetski priznatih profesora kao što su dr. Lindhe, dr. Dragoo, dr. Jovanovich, dr. Malo, dr. Anitua i mnogi drugi.

Član je Hrvatske stomatološke komore. Vlasnik je licenci za niz implantoloških sustava od kojih bi istaknuli Astra Tech i Nobel Biocare. Nobel Biocare mu je kao jednom od rijetkih u Hrvatskoj dodijelio niz certifikata „recomended clinic for Nobel Biocare implants“.

2016. stekao zvanje specijalist za regeneraciju u dentalnoj implantologiji i parodontologiji na prestižnom sveučilištu bolnice Charite u Berlinu.

Među prvima u Hrvatskoj stekao je licencu za PRGF tehnologiju.

Sa suprugom je vlasnik stomatološke ordinacije od 2003. Govori engleski, talijanski i njemački.

Bez kompromisa kada je kvaliteta u pitanju

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

Rezerviraj pregled!

ŠTO KAŽU NAŠI PACIJENTI

Igor Minga, Rijeka

Sve pohvale za dr. Tamaru, uz minimalni zahvat napokon se mogu smijati bez da skrivam svoje zube. Vrlo profesionalan i fer odnos. Toplo preporucam.

Majda Majdanić, Rijeka

Predivno iskustvo, od samog početka (kontakt emailom sa Sarom), tijekom cijele procedure sa specijalistom, i na samom kraju sa dr. Mikšićem. Uspjela sam obaviti sve bez problema! Definitivno vrijedno putovanja u Rijeku iz Beča!

Majda Majdanić, Rijeka

Predivno iskustvo, od samog početka (kontakt emailom sa Sarom), tijekom cijele procedure sa specijalistom, i na samom kraju sa dr. Mikšićem. Uspjela sam obaviti sve bez problema! Definitivno vrijedno putovanja u Rijeku iz Beča!

Luka Prpić, Rijeka

Team iz Smile Studia su ljudi zbog kojih se vise ne bojim ici kod stomatologa. Uz Dr. Tamaru i Dr. Damira se osjecam sigurno i bez straha. Imao sam vece zahvate i ugradjivao sam implantate,na pet mjesta su napravljene operacije uz strucno vodstvo, bez boli i ikakvih posljedica.A ja sam osoba koja je zapustila zube samo zbog straha velikog od zubara. Preporucujem svima tko ima mogucnosti a i potrebu neka bez straha posjete Studio Smile. Doktori koji sa velikim znanjem i susretljivoscu su uspjeli da opet se mogu bezbrizno smijati a i imati zdrave zube. Hvala vam Studio Smile Team

Sanja Puljar, Rijeka

Prekrasno iskustvo sa tandemom Mikšić - Kovačević. Djeci mi zube popravlja Tamara Mikšić, a mene i muža liječi Damir Mikšić. Pedantni su i nježni, a naši zubi pod odličnom kontrolom. Imam samo riječi hvale. Odlično!

Sanja Puljar, Rijeka

Prekrasno iskustvo sa tandemom Mikšić - Kovačević. Djeci mi zube popravlja Tamara Mikšić, a mene i muža liječi Damir Mikšić. Pedantni su i nježni, a naši zubi pod odličnom kontrolom. Imam samo riječi hvale. Odlično!

JAVITE NAM SE VAŠIM PITANJIMA

Pošaljite nam panoramsku sliku zuba ili osmijeha

File(s) size limit is 20MB.

Pristajem na politiku privatnosti Smile studia.