NEDOSTAJE VAM JEDAN ILI NEKOLIKO ZUBI?

MOŽEMO VAM POMOĆI!

NEDOSTAJE VAM JEDAN ILI NEKOLIKO ZUBI?

MOŽEMO VAM POMOĆI!

IMPLANTOLOGIJA

Nedostatak jednog ili nekoliko zuba možemo nadomjestiti na dva načina: ugradnjom krunice  na implantatu ako se radi o nedostatku jednog zuba odnosno ugradnjom mosta na implantatima ako se radi o nedostatku više zuba. 

Drugo rješenje bi bilo ugradnja mosta na zube, no zbog toga je potrebno brusiti zube koji će  služiti kao njegovi nosači. Brušenjem smo nepovratno nanijeli traumu zubu zbog čega mu se može smanjiti životni vijek. 

Kao bolje rješenje su se pokazali implantati. Nekoliko je razloga zbog čega oni predstavljaju bolje rješenje od klasičnih mostova na zubima. U tablici smo napravili usporedbu. 

 

ImplantatMost na zubima
Potreba za brušenjem zubaNEDA
Dugovječnost nadomjestka*Može biti doživotnaPotrebno mijenjati nakon 5-10 god
Trajanje terapije*4-7 mjeseci1-3 tjedna

*Podaci prikazuju prosječne vrijednosti. U pojedinim slučajevima moguća su i odstupanja 

IMPLANTOLOŠKA TERAPIJA

Proces implantološke terapije se sastoji od 4 faze koje se ponešto razlikuju u koracima za donju, odnosno gornju čeljust. Za više informacije, ispod odaberite proces koji vas zanima.

PREGLED ILI UPIT

Smile Studio - Prvi pregled

PREGLED ILI UPIT

Pošaljite upit i naručite se na pregled. Osim pregleda u ustima i 3D skeniranja za potpunu analizu i kasniji prijedlog terapije potrebna nam je 3D rendgenska snimka.

Kada imamo sve ove podatke možemo utvrditi stanje vaših čeljusnih kostiju i okolnih struktura i nakon toga napraviti virtualno planiranje koje uključuje položaj implantata i budućeg zuba. Tada ćemo vam predložiti najbolju terapiju i detaljnu ponudu. Analize, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.
Pročitaj više

Pošaljite upit i naručite se na pregled. Osim pregleda u ustima i 3D skeniranja za potpunu analizu i kasniji prijedlog terapije potrebna nam je 3D rendgenska snimka. Kada imamo sve ove podatke možemo utvrditi stanje vaših čeljusnih kostiju i okolnih struktura i nakon toga napraviti virtualno planiranje koje uključuje položaj implantata i budućeg zuba. Tada ćemo vam predložiti najbolju terapiju i detaljnu ponudu. Analize, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.

PRVI POSJET - Ugradnja implantata


PRVI POSJET - Ugradnja implantata

Kirurška ugradnja implantata u čeljusnu kost. Sam zahvat je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom te ne zahtijeva puno vremena – često traje kraće od izrade

ispuna, tj. plombe – 30-45 min. Ukoliko situacija s kosti to dozvoljava, moguće je odmah postaviti i privremenu krunicu.
3-6 MJESECI – MIROVANJE IMPLANTATA
Nakon ugradnje implantata potrebno je 3-6 mjeseci da implantat u potpunosti sraste s kosti. Tijekom vezivanja implantata, pacijent ima privremeno rješenje.
Pročitaj više

Kirurška ugradnja implantata u čeljusnu kost. Sam zahvat je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom te ne zahtijeva puno vremena – često traje kraće od izrade ispuna, tj. plombe – 30-45 min. Ukoliko situacija s kosti to dozvoljava, moguće je odmah postaviti i privremenu krunicu.
3-6 MJESECI – MIROVANJE IMPLANTATA
Nakon ugradnje implantata potrebno je 3-6 mjeseci da implantat u potpunosti sraste s kosti. Tijekom vezivanja implantata, pacijent ima privremeno rješenje.

DRUGA posjet - Uzimanje otiska


DRUGA posjet - Uzimanje otiska

Nakon isteka vremena u kojem je implantat mirovao, uzima se otisak za izradu krunice koji traje 30-45 min. 3-15 DANA je vrijeme između dva posjeta potrebno da se u

zubotehničkom laboratoriju prema otisku izradi metal-keramička, cirkon-keramička ili puna keramička krunica. Materijal izrade odabire pacijent.
Pročitaj više

Nakon isteka vremena u kojem je implantat mirovao, uzima se otisak za izradu krunice koji traje 30-45 min. 3-15 DANA je vrijeme između dva posjeta potrebno da se u zubotehničkom laboratoriju prema otisku izradi metal-keramička, cirkon-keramička ili puna keramička krunica. Materijal izrade odabire pacijent.

TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog rada


TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog rada

Postavljanje novog zuba koji će svojim izgledom i funkcionalnošću trajno nadomjestiti nedostatak prirodnog. Edukacija pacijenta o načinu održavanja implantata i novog zuba koja traje 20-45 min.

Postavljanje novog zuba koji će svojim izgledom i funkcionalnošću trajno nadomjestiti nedostatak prirodnog. Edukacija pacijenta o načinu održavanja implantata i novog zuba koja traje 20-45 min.

Možemo vam pomoći! Nazovite nas na +385 (0)51 678 678 ili +385 (0)51 678 679 ili nam pošaljite upit!

ŠTO MORAMO ZNATI

First

Implantat je koštani usadak napravljen od visokokvalitetnog materijala – titana te posebno obrađene površine koji služi kao nosač za krunice i mostove kojima možemo nadoknaditi izgubljeni zub ili više njih.

U Smile studiu možete ugraditi implantat već od 3.800 kn. U cijenu implantata uključen je: analiza, implantat, kirurška ugradnja implantata s anestezijom te post-operativne kontrole. Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.
Za detaljne konzultacije oko implantološkog zahvata potrebna nam je digitalna panoramska RTG slika tj. ortopan i 3D rendgenološka snimka.

Vrlo je mali rizik neuspjeha kod implantološke terapije. Na svjetskom nivou implantološka terapija bi trebala imati uspješnost od 98%.

Smile studio ima istu uspješnost zahvaljujući podrobnom pregledu kandidata, vrlo detaljnom planiranju i izvođenju zahvata i kasnijem kontinuiranim praćenjem i kontrolama.

Postupak ugradnje izvode liječnik specijaliziran za implantologiju, u moderno opremljenoj ordinaciji uz lokalnu anesteziju, potpuno bezbolno. Sam postupak traje vrlo kratko – oko 20 min za ugradnju jednog do najviše 120 min kad se ugrađuje više implantata.
Nakon ugradnje, implantate ostavljamo da miruju u kosti, i to u gornjoj čeljusti 4-6 mjeseci, a u donjoj 2-3 mjeseca kako bi došlo do potpune integracije implantata s čeljusnom kosti. Za to vrijeme implantati su „nevidljivi“ u usnoj šupljini, jer se nalaze u kosti. 

Već dan nakon ugradnje jednog implantata moći ćete potpuno normalno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Kod nas ćete dobiti sve potrebne informacije vezane za oporavak te sredstva za ublažavanje boli ili infekcije. Kod ugradnje više implantata preporučamo odmaranje 1-2 dana.

Da bi ubrzali cijeljenje, proces srastanja implantata te postigli bolju kvalitetu kosti oko implantata u pojedinim slučajevima koristimo PRGF-Endoret tehnologiju. Neposredno prije samog zahvata pacijentu izvadimo malu količinu krvi iz koje centrifugiranjem izdvojimo plazmu bogatu faktorima rasta (plasma rich growth factor) koju stavljamo na kost oko implantata što ubrzava zacjeljenje.

Smile studio može pohvaliti certifikacijama za ugradnju nekoliko implantoloških sistema. Iz ponude izdvajamo implantate s doživotnim jamstvom najpriznatijeg svjetskog proizvođača Nobel Biocare te implantante švedskih kompanija AstraTech i AlphaBio.

Nobel Biocare dodijelio je ordinaciji certifikat “Recommended clinic for Nobel Biocare implants” (preporučena klinika za ugradnju Nobel Biocare implantata).

Uvijek se pobrinemo da pacijent ima nekakvo privremeno rješenje. Ukoliko situacija to dozvoljava, na implantate u istom ili slijedećem danu ugrađujemo privremene zube. Ostala rješenja moguća su ovisno o situaciji i položaju zuba.

Za cijeli postupak koji uključuje ugradnju implantata, fazu mirovanja, uzimanje otiska, izradu i ugradnju trajnog protetskog rada potrebno je 3-4 mjeseca ako se radi o donjoj čeljusti, odnosno 6-7 mjeseci za gornju čeljust.

Pogrešno je mišljenje da se implantatima ništa ne može dogoditi. Što se tiče vijeka trajanja dentalnog implantata, važno je napomenuti da je dentalna implantologija timski rad u kojem sudjeluju implantolog, protetičar, zubni tehničar i, naravno, pacijent. Drugim riječima, sve karike u tom lancu moraju besprijekorno funkcionirati ako želimo dugovječan dentalni implantat. Vrlo bitan faktor za dugovječnost implantata je oralna higijena te redovita kontrola (1-2 puta godišnje). Ukoliko pažljiva higijena izostane dolazi do stvaranja plaka koji se vremenom pretvara u kamenac, a on dovodi do povlačenja zubnog mesa i kosti. Na taj način implantati gube svoju koštanu potporu što u krajnjim slučajevima može dovesti i do ispadanja samog implantata (slično kao parodontoza). Ukoliko je pacijent pušač uspjeh samog zahvata i daljnjeg održavanja implantata smanjuje se.

GALERIJA RADOVA SMILE STUDIA

NAŠ STRUČNJAK

Dr. Damir Mikšić

Dr. Damir Mikšić

Edukacija

Diplomirao je na studiju stomatologije u Rijeci 1997. godine s visokim ocjenama. Završetkom studija nastavio se educirati u zemlji inozemstvu (Rijeka, Zagreb, Milano, Beč, Berlin, Lisabon…), stječući znanje od svjetski priznatih profesora kao što su dr. Lindhe, dr. Dragoo, dr. Jovanovich, dr. Malo, dr. Anitua i mnogi drugi.

Član je Hrvatske stomatološke komore. Vlasnik je licenci za niz implantoloških sustava od kojih bi istaknuli Astra Tech i Nobel Biocare. Nobel Biocare mu je kao jednom od rijetkih u Hrvatskoj dodijelio niz certifikata „recomended clinic for Nobel Biocare implants“.

2016. stekao zvanje specijalist za regeneraciju u dentalnoj implantologiji i parodontologiji na prestižnom sveučilištu bolnice Charite u Berlinu.

Među prvima u Hrvatskoj stekao je licencu za PRGF tehnologiju.

Sa suprugom je vlasnik stomatološke ordinacije od 2003. Govori engleski, talijanski i njemački.

Bez kompromisa kada je kvaliteta u pitanju

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

Rezerviraj pregled!

ŠTO KAŽU NAŠI PACIJENTI

Igor Minga, Rijeka

Sve pohvale za dr. Tamaru, uz minimalni zahvat napokon se mogu smijati bez da skrivam svoje zube. Vrlo profesionalan i fer odnos. Toplo preporucam.

Majda Majdanić, Rijeka

Predivno iskustvo, od samog početka (kontakt emailom sa Sarom), tijekom cijele procedure sa specijalistom, i na samom kraju sa dr. Mikšićem. Uspjela sam obaviti sve bez problema! Definitivno vrijedno putovanja u Rijeku iz Beča!

Majda Majdanić, Rijeka

Predivno iskustvo, od samog početka (kontakt emailom sa Sarom), tijekom cijele procedure sa specijalistom, i na samom kraju sa dr. Mikšićem. Uspjela sam obaviti sve bez problema! Definitivno vrijedno putovanja u Rijeku iz Beča!

Luka Prpić, Rijeka

Team iz Smile Studia su ljudi zbog kojih se vise ne bojim ici kod stomatologa. Uz Dr. Tamaru i Dr. Damira se osjecam sigurno i bez straha. Imao sam vece zahvate i ugradjivao sam implantate,na pet mjesta su napravljene operacije uz strucno vodstvo, bez boli i ikakvih posljedica.A ja sam osoba koja je zapustila zube samo zbog straha velikog od zubara. Preporucujem svima tko ima mogucnosti a i potrebu neka bez straha posjete Studio Smile. Doktori koji sa velikim znanjem i susretljivoscu su uspjeli da opet se mogu bezbrizno smijati a i imati zdrave zube. Hvala vam Studio Smile Team

Sanja Puljar, Rijeka

Prekrasno iskustvo sa tandemom Mikšić - Kovačević. Djeci mi zube popravlja Tamara Mikšić, a mene i muža liječi Damir Mikšić. Pedantni su i nježni, a naši zubi pod odličnom kontrolom. Imam samo riječi hvale. Odlično!

Sanja Puljar, Rijeka

Prekrasno iskustvo sa tandemom Mikšić - Kovačević. Djeci mi zube popravlja Tamara Mikšić, a mene i muža liječi Damir Mikšić. Pedantni su i nježni, a naši zubi pod odličnom kontrolom. Imam samo riječi hvale. Odlično!

JAVITE NAM SE VAŠIM PITANJIMA

Pošaljite nam panoramsku sliku zuba ili osmijeha

File(s) size limit is 20MB.

Pristajem na politiku privatnosti Smile studia.